Nørre-Snede
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: tirsdag d. 14. november 2023

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: tirsdag d. 14. november 2023

DR1

05:10  

Jordemoderen IX (6:10)
Jordemoderen IX (6:10) Engelsk dramaserie fra 2020. (Call the Midwife) Søster Julienne tilbyder Nonnatus House' hjælp til at uddanne læger i fødselsvidenskab. Hun og dr. Turner håber, at det vil gøre kommunen opmærksom på, at stedet er af vital betydning for lokalsamfundet - og dermed forhindre, at det bliver revet ned. De unge lægers tilstedeværelse skaber masser af begejstring - måske lidt for meget for søster Juliennes smag.

06:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Min far slog min familie ihjel: Far eller monster
Min far slog min familie ihjel: Far eller monster Kan man elske den far, der slog mor ihjel? De tre efterladte børn har alle splittede følelser overfor den far, der tog deres familie fra dem. Samtidig kæmper Ida med skyldfølelsen over, at hun ikke kunne forhindre drabet på sin mor, lillebror og mormor. I mødet med menneskerne, der var omkring hendes far før og efter drabet, opdager hun, at hun ikke står alene.

07:45  

Grønland - en verden af kontraster
Grønland - en verden af kontraster Tysk naturprogram fra 2020. (Grønland - In the glare of the ice) Grønland. Verdens største ø, hvor over 80 procent af landet er dækket af is. I årtusinder har inuitterne jaget her og levet af naturen. Men polarcirklen er under hastig forandring. Modernisering og menneskeskabt global opvarmning truer det arktiske naturparadis. Gennem lokalbefolkningens øjne lærer vi det autentiske Grønland at kende - fra ældgamle traditioner til den mystiske grønlandshaj og det guddommelige nordlys.

08:30  

Inspector Morse: Døden i Jericho
Inspector Morse: Døden i Jericho Engelsk krimi fra 1987. (Inspector Morse: The Dead of Jericho) Kriminalkommissær Morse er lidt lun på sin veninde fra det lokale kor, en stille eksistens, som lever af at give klavertimer. Men tingene tager en drastisk vending, da hun bliver fundet hængende fra en krog i loftet og tilmed viser sig at være gravid. Aftenens film er den allerførste i rækken af historier om Oxford-detektiven Morse. Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Anne Staveley: Gemma Jones. Manuskript: Anthony Minghella efter roman af Colin Dexter. Instruktion: Alastair Reid.

DR2

06:10  

Hvad er mediernes ansvar i FE-sagen?
Hvad er mediernes ansvar i FE-sagen? Stribevis af medier har kaldt det for den største retlige skandale i dansk efterretningshistorie, men selvsamme medier har været dybt fedtet ind i sagerne om læk af statshemmeligheder, der endte med sigtelser mod Claus Hjort Frederiksen og Lars Findsen, sådan lyder det fra Zetlands chefredaktør, der nu kalder på selvrensagelse i den danske mediebranche. To chefredaktører tager debatten. Og så spørger Issa Mahmoud Jeppesen Socialdemokratiets retsordfører, hvorfor man ikke afliver konspirationsteorierne med en åben undersøgelse af FE-sagen.

06:35  

Deadline: Landbrugslandet Danmark - fantasi eller virkelighed?
Deadline: Landbrugslandet Danmark - fantasi eller virkelighed? Politikere fra højre til venstre hylder Danmark som et landbrugsland med glade enten økologiske eller konventionelle malkekøer og store kornmarker. Men kigger man på den danske økonomi udgør landbruget kun to procent af den danske BNP, ligesom iagttagere af dansk politik forklarer noget af Venstres nedtur gennem landbrugets dalende betydning. Så er Danmark stadig et landbrugsland, og hvad er fortællingen om landbrugsdanmark? Og hvis det ikke er, hvorfor opfatter vi os stadig som et - og hvorfor taler politikerne stadig, som om vi er? Vi undersøger hvilken fortælling, der findes om dansk landbrug, og om den fortælling er i forandring.

07:00  

Deadline: Venstres pris
Deadline: Venstres pris Så kom de: Regeringens stort anlagte 2030-plan og udspillet til en skattereform, som især Venstre har skabt store forventninger til. Men er Venstres aftryk så stort, at vælgerne nu har det endegyldige bevis på, at det var det hele værd at vende ryggen til blå blok? Issa Mahmoud Jeppesen spørger Venstres Jan E. Jørgensen.

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade III (6)
Rosa fra Rouladegade III (6) Andreas bor i et hus med sin far og mor. Og fra vinduet i hans værelse kan man kigge lige over til deres nabo, Bodil. Bodil og Andreas er blevet gode venner, og Andreas kommer tit på besøg hos Bodil og hendes skildpadde, Sofus. Andreas har bedt Rosa om at hjælpe med en overraskelseskage til Bodil, og sammen forklæder de sig som Andreas' far og mor for at kunne udspionere i Bodils hus. For det er vigtigt at vide hvilken smag, farve og form sådan en kage skal have.

06:00  

Ernest & Celestine (24)
Ernest & Celestine (24)

06:10  

Sarah og And (27)
Sarah og And (27)

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Bamselægen - Øjet (14)
Bamselægen - Øjet (14) Anna og bamsen Liva har været til en fodboldkamp, men Liva væltede uheldigvis ind i en tornebusk. Anna er bekymret for, om hendes bamse Liva måske har fået en torn i øjet. Heldigvis har Bamselægen Sandra en synstest til bamser og noget specielt væske, der kan lyse i mørke, som de kan bruge til at undersøge Livas øje med. Bare alt nu går godt, så Anna kan komme hjem med sin bamse Liva igen.

06:50  

Motor Mille og Børnebanden - Lim på havestolene
Motor Mille og Børnebanden - Lim på havestolene Bjørk har fået stuearrest og må blive på sit værelse, for hun har fået skylden for at putte lim på de voksnes havestole. Hun stikker af og mødes med vennerne Oscar og Theo, og sammen med Motor Mille opdager de en sur mand i et lukket Legeland. Det er ham, der putter lim på havestolene.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:25  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee (45)
Hey Duggee (45)

07:40  

Onkel Rejes sørøvershow II (7)
Onkel Rejes sørøvershow II (7) Dr. John har kidnappet Cirkelines lillebror Malthe for at koge ham om til en creme mod stritører. Heldigvis er Onkel Reje og Brille klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en specialtrænet isbjørne, en raketdrevet luftballon og verdens fedeste guitarist fra heavybandet Djævlens Brændede Sutsko. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

07:55  

Paddington II
Paddington II

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (59)
Vidundervovsen Vaffel (59)

08:30  

Det store Ramasjang Mysterie 3 (10)
Det store Ramasjang Mysterie 3 (10) Kuppet er i gang, og Hella styrer Kristian gennem Rosenborgs gange. Bjørn og Jose har gemt sig i bunkeren, men kan de overmande Hella?

08:40  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:50  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

 
DR1

10:15  

Antikkrejlerne med kendisser (168)
Antikkrejlerne med kendisser (168) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

11:15  

Antikkrejlerne XXVI (5:25)
Antikkrejlerne XXVI (5:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2
TVR

09:05  

Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave
Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave Nogle små edderfugle-ællinger skal ud på en meget lang og farlig svømmetur. Ællingernes mødre har derfor samlet dem i en slags ællinge-børnehave. For når man skal svømme langt er det bedst at være mange sammen.

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv
Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv I en rørsanger-rede pipper tre små fugleunger, for at få mad. Men den ene unge er slet ikke en rørsangerunge. Det er nemlig en gøg, som har lagt sit æg i rørsangernes rede. Nu er gøgeungen kommet ud af ægget, og den har brug for rigtig meget mad, for at vokse. Derfor skubber gøgeungen de andre unger ud af reden, så den kan få det hele for sig selv.

09:15  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Kamæleon
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Kamæleon Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den meget smukke og mystiske kamæleon. På sin jagt støder han på et kæmpestort tusindben med en helt særlig overlevelsesteknik. Han finder også en lille skildpadde og smager på naturens egen snack i form af en levende termit.

09:25  

MikroMakkerne | Læderløberen
MikroMakkerne | Læderløberen

09:36  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Allosaurus var så høj som en stor bus og vejede som 100 førskolebørn tilsammen. Den havde dødbringende tænder, der var skæve. Hvis den tabte en tand, voksede der bare en ny ud.

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Hvis du har kigget på alle episoderne af Dinolaboratoriet, har du en god chance for at fuldføre denne Dinosaur quiz. Gør dig klar!

09:50  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

09:56  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:00  

Alices eventyr
Alices eventyr

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:15  

Cirkusliv i savsmuld (9)
Cirkusliv i savsmuld (9) En skægget dame møder op i cirkus for at få arbejde. Cirkusdirektøren bliver bange for hende fordi hun ser så anderledes ud. Signe tager sig venligt af damen og byder hende på kaffe.

10:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at en ko har fire maver? Tag med Lille Nørd på ko-eventyr, og se om det lykkes Katrine og Anders at lave verdens største kop kakao.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at måger bor på lossepladsen? Tag med Lille Nørd på måge-eventyr, og se om Katrine eller Anders vinder den store mågeolympiade.

11:00  

Onkel Rejes Sørøvershow (1)
Onkel Rejes Sørøvershow (1) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Luis, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens dykkermaske, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Den Skæggede Havfrue og se om Luis og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian i sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:20  

Skæg med bogstaver - M
Skæg med bogstaver - M Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet M, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog, og så mangler han en maske på sin øde ø.

11:45  

Vilde venner II (3)
Vilde venner II (3) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Hektor og Elsa, der har vagten i klubhuset. Der skal samles lækre agern til sultne egern og fældes træer, så skovmåren kan få et nyt sted at bo. Og så skal de redde to duer, der er kommet lidt på afveje.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Frank & Kastaniegaarden - Is og Ild
Frank & Kastaniegaarden - Is og Ild Tyrekalven Mars oplever sin første vinter på Kastaniegaarden og er kommet på glatis, og Frank må hugge hul i isen, så den kan få noget vand at drikke. Det svenske raftehegn er væltet og Frank tænder op i den store esseskål. Der skal nemlig varmes vidjer op for at lave viklinger til et nyt hegn. Længe har Frank glædet sig til at sætte vinduer og port i møllehuset og nu skal det være. Vinduerne smutter hurtigt i, men den store revleport kan ikke åbne så hvad nu...

12:45  

Nak & Æd - en sneppe på Rømø (1:10)
Nak & Æd - en sneppe på Rømø (1:10) Sæson 8 (2017). Det er november. Jørgen og Nikolaj er draget til Rømø for at nedlægge en sneppe. Vejret er i mod dem, og sneppen er to gange tidligere undsluppet gryderne. Derfor er det sidste forsøg, hvis de to kammerater skal smage på den flygtige fugl. Denne gang skal den findes. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

13:30  

Rick Steins elskede Cornwall II (9:15)
Rick Steins elskede Cornwall II (9:15) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Rick Stein's Cornwall) Cornwall bliver ofte anset for at være en afsidesliggende egn, men engang var der en del af dette område, der var et globalt trafikknudepunkt. Denne gang besøger Rick Stein havnen og farvandet omkring Cornwall, der har affødt noget af den mest fantastiske, men også mest foruroligende litteratur som klassikeren 'Fluernes herre'. Og han møder kokken Andi Tuck, der røger 90% af retterne på sin menu over træ.

14:05  

Hammerslag 2016 (13)
Hammerslag 2016 (13) Hammerslag er i denne uge på Sjælland, hvor der venter tre spændende boliger ved Holbæk og Roskilde. Først et hus, hvor et 'kærlighedsbrev' fra køber til sælger gjorde udslaget for handlen. Så en kitsch gammel mølle med spraglet tapet og slyngelstue i kælderen. Og sidst men ikke mindst et charmerende fritidshus i en 'hemmelig' enklave, hvor det ene mæglerhold kommer godt og grundigt på afveje. Vært: Christian Degn

14:50  

Kender Du Typen? 2018 - Med håndsæbe og hjemmebiograf
Kender Du Typen? 2018 - Med håndsæbe og hjemmebiograf Hvilken kendt dansker laver sin egen håndsæbe og besidder en musikalitet, der måske ikke falder helt i børnenes smag? Denne gang i Kender Du Typen? skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, hvem der har plads til sig selv og fire familiemedlemmer i et håndværkertilbud på Østerbro i København. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

12:05  

Luk op Luk i - FRYGT
Luk op Luk i - FRYGT Jakob og Thomas er på telttur. Selvom Thomas godt ved, at der ikke findes monstre, så er han alligevel ret bange. Jakob tror ikke på monstre, for de findes jo ikke. Han er til gengæld bange for noget, han har set i TV-Avisen. Han har nemlig set, at isen smelter. De to venner finder sammen ud af, hvad man kan gøre, når der er noget, man er bange for.

12:25  

Ramajetterne III (10)
Ramajetterne III (10) Der er dårlig stemning i Ramasjang Lufthavn. Sus har fået ansvaret for at lave en sikkerhedsvideo. Men Øvst, Finn Falk og Flummer er misundelige og nedlægger arbejdet. Pludselig tager videoproduktionen en uventet drejning.

12:40  

John Dillermand (15)
John Dillermand (15) John skal se gamle film med Oldemor. Sammen ser de filmen om dengang Oldemor fik Buller, og John kommer til at tænke på, at Buller faktisk er hans hund, og slet ikke Oldemors, men det er Oldemor vist ikke enig i.

12:45  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I den anden kvartfinale skal de friske Formel 1-drenge køre imod verdens bedste Jorden Rundt. Der bliver smæk på, når de to hold drøner ned ad Striben, ud på specialbanen på en smørgul rapsmark og - ikke mindst - tre gange rundt på Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig til semifinalerne?

13:15  

Heino fikser alt - Fugleburet (8)
Heino fikser alt - Fugleburet (8) Pixie har ringet til Heino, da lågen til hendes undulats bur er gået i stykker. Nu er Pixie bange for at undulaten flyver væk. Heino glæder sig, fordi han tænker, at han endelig kan få brugt sit nye svejseapparat.

13:25  

Monster Buster
Monster Buster Esther er rigtigt træt at sit dumme fantasi-monster, der har flagermusevinger og masser af øjne. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja med klæd-ud-tøj og nogle seje flagermusevinger, og sammen buster de Esthers monster langt væk. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:40  

Superhelten Sprinter Galore (19)
Superhelten Sprinter Galore (19)

13:48  

Superhelten Sprinter Galore (20)
Superhelten Sprinter Galore (20)

13:55  

Oda Omvendt (2)
Oda Omvendt (2) Balder vil have, at Ella holder op med at bygge huler overalt. Hjemme vil Ellas far og mor derfor fjerne Ellas hule og foreslår, at de hygger sig med at rydde op. Det gider Ella ikke. Hun går til Oda Omvendt, og sammen vender Oda og Ella op og ned på Ellas forældre. Imens lusker Balder rundt udenfor - og gennem vinduet ser han Oda Omvendt zappe de voksne med sin omvendt-zapper.

14:05  

Storm på Stillevænget (15:24)
Storm på Stillevænget (15:24) "Mission Fang Julesabotøren" begynder. Sylvester og Evin holder vagt, men har mest øje for hinanden.

14:15  

Onkel Rejes fede sommerferie (12)
Onkel Rejes fede sommerferie (12) Så er det endelig blevet dagen, hvor Onkel Reje skal føde - en dag der falder sammen med at Foreningen for Danske Børnehadere holder generalforsamling inde hos naboerne Didrik og Skidrik. Men tingene udvikler sig ikke helt som planlagt, da Skidrik bestemmer sig for, at Didrik skal snige sig op til vandværket og forgifte vandet i hele Danmark. Så kan de nemlig endelig få tilintetgjort Onkel Reje og blive formænd for børnehaderne.

14:20  

Motor Mille på maskintur (2)
Motor Mille på maskintur (2) Motor Mille elsker at køre i store maskiner. Men hun har aldrig lært at køre en vaske ægte Monster Truck. Det skal vise sig ikke at være det nemmeste, så Motor Mille er nødt til at lære, hvordan man kører sådan en krabat og øve sig.

14:35  

Kika og Bob (18)
Kika og Bob (18) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

14:50  

Remy og Boo
Remy og Boo

DR1

15:35  

Fader Brown V (15:15)
Fader Brown V (15:15) Engelsk krimiserie fra 2017. (Father Brown) Fader Brown har en mistanke om, at der er noget suspekt på spil, da ærkefjenden Flambeau bliver fængslet for mord.

16:20  

Fader Brown VI (1:10)
Fader Brown VI (1:10) Engelsk krimiserie fra 2017. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

17:05  

Jordemoderen IX (8:10)
Jordemoderen IX (8:10) Engelsk dramaserie fra 2020. (Call the Midwife) Shelagh modtager foruroligende nyheder fra adoptionsbureauet i Hongkong. Nogen fra Mayas fortid er kommet til England, og vedkommende vil gerne se den lille pige.

DR2

17:26  

Explainer - Er nikotin farligt?
Explainer - Er nikotin farligt? Salget af "Puff- barer" og nikotinposer er eksploderet, og det er især de unge, som køber produkterne. Det bekymrer politikere og eksperter, for selvom der ikke længere er tobak i de nye produkter, så indeholder de stadig nikotin. Men er nikotin egentlig farligt?

17:35  

Mellem 2 verdenskrige - Det store krak
Mellem 2 verdenskrige - Det store krak Det var den største bankskandale i Danmarks historie, og ligesom i dag, hvor landet også rystes af finansskandaler, så truede Landmandsbankens krak i 1922 med at styrte hele det danske samfund i grus. Statsmagten måtte gribe hårdt ind i denne skandale der også var en fejde mellem to af landets rigeste mænd. Tilrettelæggelse: Lone Leegaard. Sendt første gang 28.09.08

TVR

15:00  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:10  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:25  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:30  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:35  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:40  

Peter Pedal
Peter Pedal

15:55  

Tudse og venner
Tudse og venner

16:05  

Karlas Fantalastiske Klasse - Spøgelset
Karlas Fantalastiske Klasse - Spøgelset Karla og Blomme skal ned i parken og købe is. På vejen møder de et ægte spøgelse. Da de skal betale, er pengene væk. Har spøgelset stjålet dem?

16:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:25  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII

16:51  

Vilde vidunderlige dyr: Kommer grævlingen over vejen?
Vilde vidunderlige dyr: Kommer grævlingen over vejen? En hun-grævling snuser rundt i skoven. Hun leder efter en han-grævling, som hun kan parre sig med. Hun kommer til en vej, hvor der kører biler. Men selvom grævlinger ser dårligt, og vejen er farlig, så må hun krydse vejen for at lede videre.

16:55  

Vilde vidunderlige dyr: Ællingernes flugt fra katten
Vilde vidunderlige dyr: Ællingernes flugt fra katten En hvinand har lagt sine æg i et hult træ meget tæt på en sø. Andemoren ved, at der er en kat i nærheden. Så da ællingerne kommer ud af æggene, må de skynde sig at hoppe ned fra træet og komme i sikkerhed ude i søen.

17:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

17:05  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

17:20  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Dinosaurerna levede på planeten i 165 millioner år. Vi mennesker har kun været her i 300.000 år. Så selvom dinosaurerne er uddøde, har de levet på planeten meget længere, end vi har. Dette og meget mere fakta vil hjælpe dig hvis du ser med i DinoLaboratoriet.

17:22  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Velociraptor betyder "hurtig tyv", og den var virkelig virkelig hurtigt til at springe. Og Velociraptor havde en stor skarp klo. Kloen kunne foldes ud, som en foldekniv, når det var nødvendigt at bruge den.

17:25  

Trex
Trex Simon vågner ved at Trex skal lave lort. Trex skal faktisk rigtig meget lave lort. Så meget at Simon og hans husdyr præcis når hen til parken, inden de møder Sccccharlotte Stillebæks hund. Med lort.

17:30  

Vilde venner (12)
Vilde venner (12) Der er altid travlt i Vilde Venners klub, hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Anna og Frida, der har vagten i klubhuset. De skal give sutteflaske til flagermusen Snuske, redde nogle stakkels mågeunger, der er faldet ned fra et tag og slippe en flok ænder ud i naturen.

17:52  

John Dillermand (13)
John Dillermand (13) John elsker at køre bus, men det gør dilleren desværre også. Den ser sit snit til at styre bussen, og snart er hele byen viklet ind i Johns diller.

17:55  

F for får V (17)
F for får V (17)

DR1

18:00  

Antikduellen (8:12) - Auktion
Antikduellen (8:12) - Auktion I dag falder hammeren over ugens indkøb. Antikduellanterne Rikke Fog og Lasse Franck har hele ugen duelleret om at købe ind til de skarpeste priser og få den bedste vurdering. Lasse ligger klart i front, men intet er afgjort, for alt kan ske, når duellanternes varer kommer under hammeren på Svendborg Auktionerne. Vært: Anne Katrine Okholm Skole

18:00  

Antikduellen (7:12) - Hundested
Antikduellen (7:12) - Hundested I dag er Antikduellen taget til Hundested, og det er Rikke Fog og Lasse Franck, som skal ud og bruge 10.000 kr. på bare fem timer her i området. Rikke har en kneben føring, som hun også selv er lidt overrasket over. Men hun klør på, og køber ind med hjertet. Lasse giver den også gas og gør alt, hvad han kan, for at hente Rikkes forspring. Duellanternes indkøb vurderes, og dagens vinder kåres. Vært: Anne Katrine Okholm Skole

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Nak & Æd (6:8) - en sæl i Grønland
Nak & Æd (6:8) - en sæl i Grønland Den grønlandske forårssol har lokket sælerne op på isen. Det er godt nyt for Jørgen og Nikolaj. De drømmer nemlig om at få en sæl i gryden. Men inden jagten kan begynde, skal Jørgen og Nikolaj til prøve i sæljagtens ældgamle teknikker. Består de prøven kan de få lov til at gå på jagt efter en sæl. Det er altså ik' bar' liiige for de to venner. For hvis ikke de får ram på en sæl, står menuen på rokke med læderhud og stikkende pigge.

DR2

18:15  

Nazi-Tysklands sidste dage (1:3)
Nazi-Tysklands sidste dage (1:3) Tysk dokumentarserie fra 2020. (Berlin 1945) Sult, frygt og en by i ruiner. I begyndelsen af 1945 tror tyskerne stadig de vil vinde krigen. Hver dag er der bombeangreb, brande, der skal slukkes, og lig, der skal begraves. Men livet går videre, mens frontlinjerne rykker tættere på. Ved hjælp af arkivklip og vidneudsagn fra almindelige tyskere, tvangsarbejdere og de allierede styrker fortælles historien om livet i Berlin i slutningen af 2. verdenskrig.

19:10  

Hitlers arktiske krig (4:6) Iskolde specialoperationer
Hitlers arktiske krig (4:6) Iskolde specialoperationer Finsk dokumentarserie fra 2021. (Untold Arctic Wars) Efter Japans angreb på Pearl Harbor i 1941 går USA ind i krigen på de allieredes side. USA's præsident Roosevelt er interesseret i Churchills planer om at engagere sig mere militært i Norge. Flere spionbaser bliver etableret i grænseregionerne, og der kommer gang i den norske modstandsbevægelse. Hitler er bekymret over udviklingen, og sender flere ressourcer til Norden, men er ved at miste grebet om de arktiske egne.

20:05  

Nazisternes vej til magten III (2:3)
Nazisternes vej til magten III (2:3) BBC-dokumentarserie fra 2022. (Rise of the Nazis) I begyndelsen af 1945 er det nazistiske styre på sammenbruddets rand. Berlin er truet, og derfor opholder Hitler sig permanent i førerbunkeren. Den er 3.000 kvadratmeter stor og består af 30 små rum. Hitler bliver mere og mere afskåret fra den virkelige verden, og han og hans propagandaminister Joseph Goebbels leder efter tegn på, at højere magter vil gribe ind. Så de studerer horoskoper.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix McFælde (og hans håndlangere) forsøger at stjæle en kapucinerabe, men aben får overtaget og skaber en masse ballade, som får Mads og Emma (plus kæledyr) til at redde aben og McFældes lakajer.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (14)
Svampebob Firkant VIII (14) Bobbel-problemer + Svampens måde

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ IV
Vilde Kræ IV

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Ernst inviterer Ishaani og hendes mor til middag. Men Arthur er begyndt at mistænke sin nabo for at være mere, end hun giver sig ud for at være.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

21:50  

Top dog (5:8)
Top dog (5:8) Svensk thrillerserie fra 2020. Teddy og Emily har fuldført deres mission. Spørgsmålet er bare, hvor Teddy havde sine oplysninger fra? Og om han er parat til at afsløre det? Samtidig forbereder Emily sin karrieres største kontrakt, men der venter hende en ubehagelig overraskelse.

22:35  

Top dog (6:8)
Top dog (6:8) Svensk thrillerserie fra 2020. Kidnapperen er afsløret, men Teddy og Emilys problemer er først lige begyndt. Ikke mindst Teddys, for han må indse, at han er blevet grundigt ført bag lyset gennem ti år.

23:20  

Alene i vildmarken Australien (2:12)
Alene i vildmarken Australien (2:12) Australsk overlevelseseksperiment fra 2023. (Alone Australia) Daggry dag 2. De ti deltagere har tilbragt deres først nat i vildmarken. Den tasmanske vinter er barsk, med regn, blæst og oversvømmelser. Mike, en tidligere militærpilot, er overbevist om, at han ikke behøver at tænde bål, og begynder i stedet at arbejde på en kajak. Landmanden Jimmy går i gang med at fiske. Rewilding-facilitator Gina bygger et shelter, som hun håber kan holde i 90 dage. Læreren Beck prøver at få gang i bålet.

DR2

21:00  

Knoglerne fra kz-lejren: Den forsvundne modstandsmand
Knoglerne fra kz-lejren: Den forsvundne modstandsmand Der er knoglerester i modstandsmanden Prebens urne. Er det derfor, at en britisk læge med speciale i tropemedicin tager den med sig hjem efter Anden Verdenskrigs afslutning? Kan vi i Prebens liv finde svar på, hvad der gør hans jordiske rester så interessante? Historikerne Bjørn Meyer og Peter Ørbæk Olsen undersøger mysteriet om Knoglerne fra kz-lejren - en serie om en ung mands ultimative offer, om efterkrigstidens kaos og hvad krigen gør ved menneskers valg.

21:30  

Smugler (1:3) Numero uno
Smugler (1:3) Numero uno Sten Lundager var en af Danmarks største hashsmuglere. Han levede det gode liv og tjente masser af penge, men livet som kriminel havde store omkostninger for ham selv og andre. Smuglerlivet begynder i 60erne, da han bliver træt af livet som malerlærling i en søvnig københavnsk forstad. Rundt omkring ham er ungdomsoprøret i fuld gang, og en ny livsstil breder sig med kollektiver, hippier, fri sex, hash og dyrkelse af østens mystik. Ligesom mange af sine jævnaldrende tager Sten til Afghanistan og Indien, men da han kommer hjem, dropper han hippietilværelsen og tager en beslutning, der skal gøre ham til hashkonge. Han lærer marokkanske bønder, hvordan man laver hash og smugler det til Danmark for næsen af politiet, der knap nok har hørt om det nye rusmiddel Han skovler penge ind og mænger sig med det danske jetset og udenlandske rockstjerner på det berømte "Club 17". Men smuglerlivet har sin pris. Han lyver overfor familie og venner og politiet opruster i kampen mod hashsmuglerne

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

22:40  

Colosseums blodige historie (4:8)
Colosseums blodige historie (4:8) Amerikansk dokumentarserie fra 2022. (Colosseum) I 107 e.Kr. afholder kejser Trajan sine store lege - og publikum oplever et sjældent syn: kvindelige gladiatorer. De kæmpende er typisk krigsfanger, men i en af kampene skriver en romersk kvinde historie. Mevia beslutter sig for at bytte sin status som fri borger i Rom ud med et liv i arenaen som gladiatrix. Det er et kontroversielt og chokerende valg, der provokerer den romerske digter og satiriker Juvenal. Uegnet for børn.

23:25  

Monarkiets myter (4:6)
Monarkiets myter (4:6) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Royal History's Myths and Secrets) "Lad dem spise kage"- er en af de mest berømte sætninger i historien og en, der forbindes med Den Franske Revolution. Men sagde Marie-Antoinette - dronningen af Frankrig - virkelig de berømte ord? Historiker Lucy Worsley afslører de myter og hemmeligheder, der førte den dømte dronning til guillotinen.

TVR
DR1

00:10  

Fader Brown V (11:15)
Fader Brown V (11:15) Engelsk krimiserie fra 2017. (Father Brown) Fader Brown kæmper for at redde Sid fra sig selv, da han sværger hævn over sin forhenværende forsvarsadvokat.

00:55  

Taggart: Døden er min nabo
Taggart: Døden er min nabo Skotsk krimi fra 2006. (Taggart: Tenement) Da Agnes Welsh findes myrdet i sin lejlighed i et nedslidt boligkompleks, er det en sag for Taggart-holdet. Agnes var kendt som en indædt aktivist, der kæmpede for at forhindre den kvindelige byggespekulant Charlie McEwan i at overtage komplekset. McEwan er berygtet for at bruge ufine metoder, men kunne hun ligefrem finde på at begå mord?

02:05  

Rick Steins elskede Cornwall II (7:15)
Rick Steins elskede Cornwall II (7:15) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Rick Stein's Cornwall) Der er masser af vidunderlige udflugtsmål spækket med historie i Cornwall. Denne gang sejler Rick Stein ud på Atlanterhavet fra Penzance til Scillyøerne. 150 øer som udgør Storbritanniens sydligste grænse. Her hører han om datidens største skibskatastrofe i 1707, hvor 1450 besætningsmedlemmer mistede livet. Og i den berømte have Abbey Garden i Tresco møder han biavleren Nick Bentham, der prøver at styrke øernes bibestand ved at opdrætte en ny bi.

02:35  

Antikkrejlerne XXVI (2:25)
Antikkrejlerne XXVI (2:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

03:20  

Antikkrejlerne med kendisser (166)
Antikkrejlerne med kendisser (166) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

DR2

00:25  

Ditte Hansen har en plan: Den dumme sæk
Ditte Hansen har en plan: Den dumme sæk Ditte køber alt for meget tøj og vil af med alt det, hun aldrig bruger. Men det er ingen let opgave - medmindre altså man bare sender det hele til Afrika. Kan Ditte rykke på sin egen afhængighed af nyt tøj, og hvordan bliver det sjovt at genbruge det gamle tøj?

00:55  

Hjemsøgt (3:4) Bødlen i Edinburgh
Hjemsøgt (3:4) Bødlen i Edinburgh Britisk dokumentarserie fra 2022. (Hauntings) Julenat 1998 søgte en hjemløs mand ly på Greyfriars Kirkyard i Edinburgh, Skotland. Han brød ind i George Mackenzies mausoleum, men faldt ned i en bunke rådne lig. Han skreg så højt, at forbipasserende flygtede. Havde han vækket Bloody Mackenzies genfærd? Dommeren, der i 1600-tallet havde dømt flere hundrede mænd, kvinder og børn til døden? Og hvorfor forbød byrådet i Edinburgh adgang til Greyfriars Kirkyard af hensyn til den offentlige sikkerhed?

01:40  

De kommer og ta'r dig - horrorfilmens historie II (2:6)
De kommer og ta'r dig - horrorfilmens historie II (2:6) Amerikansk dokumentarserie 2020. (Eli Roth's History of Horror) Fra King Kong til Alien. I filmens barndom var monstre forvrængede udgaver af mennesker. Udviklingen af digitale effekter har gjort - at man kan lave endnu vildere monstre, der stammer fra de mørkeste kroge af vores sind. Men uanset størrelse og form, så er monstrene for mange horror-fans det bedste ved genren.

02:25  

USA's vilde madkampe (4:16) Ost, ost, masser af ost
USA's vilde madkampe (4:16) Ost, ost, masser af ost Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Food That Built America) Chicago, 1903. I USA bliver ost produceret lokalt. Madspildet er massivt, for oste bliver hurtigt mugne. Generelt er mejerivarer fyldt med farlige bakterier og nogle gange kemikalier. En ung mand opfinder en ny metode, der øger holdbarheden af ost. Men da alkoholforbuddet bliver indført i 1920, får James Kraft kamp til stregen af brødrene Pabst, som hidtil har brygget øl. De må udvide virksomheden for at overleve forbuddet.

03:05  

Historien om 80'erne: Grådighed
Historien om 80'erne: Grådighed Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Dokumentaren giver et indblik i, hvordan 80'ernes økonomi i USA boomer, kreditkortet gløder, og amerikanerne forbruger som aldrig før. Under overfladen lurer grådigheden dog - og mere vil have mere.

03:45  

Kærlighed i terapi II (4:9)
Kærlighed i terapi II (4:9) Amerikansk dokumentarserie fra 2023. (Couples Therapy) Natasha afslører sin dybeste frygt. Kristi fortæller om Brocks svigt. Og da Sean fortsætter med at fordreje sandheden, får Orna nok.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, NRSNEDE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1111071420