Nørre-Snede
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 30. januar 2023

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 30. januar 2023

DR1

05:00  

Landsbyhospitalet (19)
Landsbyhospitalet (19) Engelsk dramaserie. (The Royal) Dr. Ormerod og dr. Weatherill beslutter sig for at gøre deres forhold forbi - blot for at opdage, at hele hospitalet kender deres hemmelighed. Lucy og Samantha overtaler Meryl til en tur i byen. Dr. Klein bliver opsøgt af en stærkt utilfreds tidligere patient. Og et fald fra en hest sætter et ungt par på deres livs hårdeste prøve.

05:50  

Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo (4:6)
Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo (4:6) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu) Tor-Evert Johansen var bange for at blive den eneste single-mand i Valdres. Men så kom et menneske til den forfaldne højdegård. Det vendte op og ned på alt.

06:56  

OBS
OBS OBS - Oplysning til borgerne om samfundet. Spar på energien. Alzheimerforeningen - hjernesund. Dansk råd for genoplivning, Stroke kampagne.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN De danske håndboldherrer har skrevet idrætshistorie, som det første hold nogensinde til at vinde VM guld tre turneringer i træk - 34-29 lød sejren over Frankrig.

07:10  

Tæt på naturen - Livet i det vilde
Tæt på naturen - Livet i det vilde Østrigsk dokumentar fra 2020. (Next to Nature) Rent drikkevand og offentlig transport er en luksus, som borgerne i verdens byer for længst har vænnet sig til. Men for mange mennesker er disse goder ikke en del af hverdagen. Flere folkefærd lever i - og i pagt med - naturen. Det lyder idealistisk og romantisk, men det kræver opfindsomhed og omstillingsparathed at overleve i den baske natur.

08:05  

I hus til halsen XI (5:9)
I hus til halsen XI (5:9) I Vejen er Charlotte og Christians forladte hus til salg på fjerde år. De er selv flyttet til Sjælland, og det tomme hus står med skallende maling og dinglende lampeudtag. Det vil designer Søren Vester, ejendomsmægler Line Franck og tømrer Dennis Lindequist lave om på. Søren laver en markant udvendig makeover af huset, Line indretter et børneværelse, og Dennis går i "nipsfasen".

08:20  

Ulven uden grænser (2:2)
Ulven uden grænser (2:2) Hollandsk dokumentarserie fra 2022. (Wolf - Wanderer Without Borders) For 150 år siden forsvandt ulven fra de vesteuropæiske skove. Toprovdyrene flyttede østpå på grund af jagt, og fordi deres levesteder forsvandt. Nu er en enlig ulv vandret til Holland, hvor den vil etablere et territorium i et genoprettet naturområde og finde en mage, der kan føre slægten videre. Men kan ulven trives i så tæt befolket et land?

DR2

05:15  

Civilisationernes storhed og fald: Katastrofen i Bronzealderen (1:3)
Civilisationernes storhed og fald: Katastrofen i Bronzealderen (1:3) Britisk dokumentarserie fra 2022. (The Secrets to Civilization) Vi mennesker har været overalt. Vi har bygget byer, nationer og riger. Men for mere end 3000 år siden led menneskeheden et af historiens største tilbageslag. Blomstrende civilisationer forsvandt inden for en menneskealder, og der skete enorme ødelæggelse. Nu har internationale forskere fundet opsigtsvækkende ny viden om, hvorfor bronzealderen ophørte så brat. Stod klimaforandringer bag?

06:05  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (2:10) Den Kinesiske Mur Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Muren er bogstaveligt talt grundlaget for næsten al byggeri. Teknikken har præget vores verden i mindst 12.000 år, men den geniale fremgangsmåde bliver ofte overset. I løbet af to tusinde år blev Den Kinesiske Mur bygget af millioner af mennesker. Mange omkom under det ekstremt hårde arbejde og de enorme udfordringer. Den er et vidnesbyrd om ekstraordinære ingeniører og visionen om at forsvare et helt imperium med en enkelt mur.

06:10  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst (1:10) Veje, der ændrede verden
Fortidens fantastiske ingeniørkunst (1:10) Veje, der ændrede verden Britisk dokumentarserie fra 2021. (Ancient Engineering) Over 1,2 milliarder køretøjer færdes i dag på veje, der strækker sig millioner af kilometer på tværs af kontinenterne. Vejen - og hjulet - er nogle af oldtidens største triumfer. Tilsammen har de givet mennesket ekstraordinær bevægelsesfrihed. I 2002 fandt arkæologer nær byen Ljubljana i Slovenien et træhjul. Det var over 5000 år gammelt, og anses nu for at være det første hjul i historien. Hvordan så det ud, og hvordan var oldtidens veje?

07:00  

Store Danskere - Jens Otto Krag
Store Danskere - Jens Otto Krag Dansk portræt fra 2003 Han tilhørte den politiske elite. Han var et parlamentarisk geni, en visionær statsminister, en dansker med internationalt format. Gennem 25 år tilhørte han den politiske elite. Men det var svært for ham at håndtere sin private tilværelse. Og livet efter han forlod den politiske scene blev en stor skuffelse. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup. Sendt første gang 05.10.03.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

08:30  

Dansk teater 300 år (5:10)
Dansk teater 300 år (5:10) I hjertet af København, på byens fornemmeste plads, rejser der sig i 1870erne en bygning i tidens populære historicistiske stil. Det nye kongelige teater ligger lige i hjertet af en hastigt voksende storby. Men også i resten af landet bygges det ene nye teater efter det andet. . Her kan man opleve det nye naturalistiske teater. På scenerne optræder en ny slags komplekse kvinder, som f.eks. Nora fra Henrik Ibsens 'Et dukkehjem' og August Strindbergs 'Frk. Julie' Der er heftige debatter om køn, teater og tid.

08:40  

Galskab: Journal nr. 425 - Bødlen
Galskab: Journal nr. 425 - Bødlen I 1828 forsøger overlægen på Sankt Hans Hospital, at banke galskaben ud af patienterne. De var selv skyld i deres galskab, mente han. De var jo blot usle onde dyr, der havde levet et moralsk forkert liv. Frydendahl, en jurastudent og indlagt på grund af melankoli gør oprør. Det får den betydning at behandlingen af sindslidende ændrer sig. Tilrettelæggelse: Søs Hoffmann og Lone Leegaard.

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:17  

Hunden Ib - køber to fiskefrikadeller
Hunden Ib - køber to fiskefrikadeller

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet II (3)
Ramasjang Mysteriet II (3) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Luk op Luk i - KEDSOMHED
Luk op Luk i - KEDSOMHED Thomas og Jakob ved ikke, hvad de skal lave, efter Thomas' spilkonsol er gået i stykker. De keder sig helt enormt meget. Thomas foreslår, at de skal fælde naboens træ. Naboen er Søren Ryge. Den er Jakob med på, og de får fældet det store bøgetræ. Men de har glemt at spørge Søren om lov, og Søren bliver ret ked af, at hans træ er blevet fældet. De to venner skal nu finde ud af, om de skal flygte, lade som ingenting eller sige undskyld.

06:20  

Ernest & Celestine (23)
Ernest & Celestine (23)

06:30  

Sarah og And (20)
Sarah og And (20)

06:40  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille på cirkustur (4)
Motor Mille på cirkustur (4) Motor Mille har en drøm om at optræde i et cirkus med hendes motorcykel. I Cirkus Kæphøj viser en ethjulet cykel sig at være mindst ligeså udfordrende, og Mille må erkende, at hun er nødt til at øve sig, hvis hun skal lykkes med et nummer i manegen.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:35  

Onkel Rejes Heavyband (1)
Onkel Rejes Heavyband (1) Onkel Rejes Heavyband drømmer om at udgive en plade, så Onkel Reje og Krølle vil opsøge pladeselskabet Kloak Records. Det bliver en dag, hvor de både bliver jagtet af den firearmede politimand betjent Bent Bentsen og må en tur i kloakken.

07:55  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (20)
Vidundervovsen Vaffel (20)

08:30  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (7)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (7) Ude i skoven har fru Pudderkvast klædt sig ud som politibetjent, så hun kan stoppe lastbilen. Ronni overtaler Liam til at kravle ind gennem en lille lem i lastbilen og få grundloven med ud. Bjørn, Nikoline og Jose ser det hele - men hvordan skal de stoppe skurkene?

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:05  

Skattejagt med Mads og Jens
Skattejagt med Mads og Jens Det er en stor dag for Mads og Jens, de har nemlig fået mulighed for at købe mad-ikonet Kirsten Hüttemeiers køkkenting inkl. de berømte skåneærmer.

09:10  

Dage i haven (1:9)
Dage i haven (1:9) Svensk haveserie. (Trädgårdstider) Det er igen tid til at vende tilbage til haven for at se, hvad der har overlevet vinteren. Haveentusiasten Pernilla Månsson Colt laver en bæredygtig buket, og gartneren John Taylor viser, hvordan man beskærer sine roser om foråret. Kokken Tareq Taylor og indretningsarkitekt Malin Persson begynder at bygge et tunneldrivhus, mens der bliver lagt store planer for, hvordan haven skal forvandles i løbet af året.

11:15  

Antikkrejlerne XVI (6)
Antikkrejlerne XVI (6) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:20  

Galskab: Journal nr. 3072 - Digterens kæreste
Galskab: Journal nr. 3072 - Digterens kæreste En kvinde bliver i 1882 indlagt på et sindssygehospital. Hun er skizofren. I journalen står der at hendes vanvid skyldes kærlighed til en fritænker. Fritænkeren er den store forfatter J.P. Jacobsen. De kunne aldrig få hinanden, fordi hun er dybt religiøs og han er ateist med andre planer. De delte de samme drømme, men hun bliver gal, og han en stor forfatter. Tilrettelæggelse: Søs Hoffmann og Lone Leegaard.

10:00  

Galskab: Journal nr. 8841 - Jongløren
Galskab: Journal nr. 8841 - Jongløren Det uhyggelige ved syfilis er at den bliver siddende og lurer i kroppen, og kan bryde ud efter mange år med et dødeligt angreb på hjernen. Det skete for jongløren efter 22 år. Og disse patienter fyldte hver femte seng på sindssygehospitalerne. Der fandtes ingen kur på sindssygehospitalerne, men jongløren blev udsat for et eksperiment. Han fik malaria, feberen reddede hans liv og kurerede hans impotens. Få år senere sendte han et foto af sin lille søn til sygeplejersken. Opfinderen af kuren fik nobelprisen. Tilrettelæggelse Søs Hoffmann og Lone Leegaard.

10:40  

Galskab: Soldaten fra vestfronten
Galskab: Soldaten fra vestfronten Den psykiske patient var dansksindet, og indkaldt til vestfronten på tysk side. Han oplever rædslerne i skyttegravene, og mareridtet over dem alle: et granatnedslag begraver ham levende. Kammeraterne graver ham ud, men resten af livet kæmper han med de psykiske traumer og med invaliderådet for at få erstatning. Det er Første Verdenskrig der for første gang tvinger systemet til at anerkende, at sjælen kan tage skade af noget udefra - ikke mindst krig. Tilrettelæggelse: Søs Hoffmann og Lone Leegaard.

11:20  

Galskab: Journal nr. 29.264 - Sofie
Galskab: Journal nr. 29.264 - Sofie I 1955 indlægges en 34 årig kvinde på Vordingborg sindssygehospital. Hun er ulykkeligt forelsket og deprimeret. Igennem 11 år får Sofie over 20 forskellige slags psykofarmaka. Flere af stofferne viser sig senere at være farlige. Et af dem er LSD. Tilrettelæggelse: Rasmus Holm.

TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave
Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave Nogle små edderfugle-ællinger skal ud på en meget lang og farlig svømmetur. Ællingernes mødre har derfor samlet dem i en slags ællinge-børnehave. For når man skal svømme langt er det bedst at være mange sammen.

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv
Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv I en rørsanger-rede pipper tre små fugleunger, for at få mad. Men den ene unge er slet ikke en rørsangerunge. Det er nemlig en gøg, som har lagt sit æg i rørsangernes rede. Nu er gøgeungen kommet ud af ægget, og den har brug for rigtig meget mad, for at vokse. Derfor skubber gøgeungen de andre unger ud af reden, så den kan få det hele for sig selv.

09:20  

Hemmelige dyr: Det halve agern (10)
Hemmelige dyr: Det halve agern (10) Ingrid på 6 år har fundet et halvt agern på Assistens Kirkegården og det ser ud som om nogen har spist af det. Derfor har hun bedt Isabel om at komme til København for at hjælpe hende med at finde ud af, hvad det er for et dyr, der bor på kirkegården.

09:30  

MikroMakkerne | Læderløberen
MikroMakkerne | Læderløberen

09:41  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Pteranodon var et af de største dyr nogensinde til at regere over vores himmel. Den var 9 meter bred mellem vingespidserne, men vejede kun 18 kilo.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:00  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (4)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (4) Se hvor Onkel Reje og Brille tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

10:10  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (12)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (12) En sprællemand stiller op til Jyllandsmesterskaberne i sprælning. Det går rigtigt godt lige indtil hans hoved ved et uheld falder af. Briller ønsker sig et overskæg, så Onkel Reje tager ham med til Troldmanden Lord Hundelort, da han kan trylle overskæg på Brille, hvis han altså består de 3 svære prøver. Med Mads Geertsen og Brian Lykke.

10:25  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr (5) - Aldabra-skildpadden
Sebastian og Afrikas vildeste dyr (5) - Aldabra-skildpadden Sebastian er taget til øen Zanzibar. Her vil han prøve at finde en abe, som kun findes på denne ø. Den fire-fingrede Colobusabe. Han vil også se om han kan finde et af de dyr, der kan blive blandt de ældste i verden - den helt utroligt store Aldabra-skildpadde.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at får kan klatre i bjerge? Ta´ med Lille Nørd ud at fange får, og se om det lykkes Anders og Katrine at få klippet et får.

11:10  

Motor Mille og Børnebanden (5)
Motor Mille og Børnebanden (5) Den Sure Mand på bondegården har taget alle børnenes skoletasker, og han muger ud i stalden og fylder dem med gedelort. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få skoletaskerne tilbage.

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være ishockeyspiller. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børnerestaurant "6", hvor der serveres svensk pølseret ude i solen. Hr. Skæg og børnene tæller løs, og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN I dag præsenterer SVM-regeringen sit bud på en endnu en omgang inflationshjælp - noget de lovede i regeringsgrundlaget. Herefter begynder forhandlingerne med Folketingets øvrige partier.

12:15  

Bonderøven 2012 (12)
Bonderøven 2012 (12) Frank henter fyldte tavler med honning fra bistaderne, og honningslyngen står klar til brug i stuen. I jagten på vinterfoder vil Frank prøve at lave løvhø, og han ser på, hvordan det går med afgrøderne på Kastaniegården. Sidst, men ikke mindst, skal der monteres loftsbjælker og spær på brændeskuret, så der kan holdes rejsegilde. Sendt første gang 12.06.12

12:15  

Bonderøven 2012 (11)
Bonderøven 2012 (11) I denne episode af Bonderøven: Frank og Johan lukker grisene ud i deres fold, men først skal der høstes brændenælder, som Frank vil tørre og bruge som tilskud til vinterfoderet. Det nye gedekid præsenteres, og mens Frank venter på, at køkkenhaven bliver klar, supplerer han aftensmaden med de selvsåede, fritvoksende urter, der findes overalt på Kastaniegården. Sendt første gang 05.06.12

12:45  

Adnan og de grønne løgne (4:6) Verdens mindste indsats
Adnan og de grønne løgne (4:6) Verdens mindste indsats Klimavenlige flyrejser er drømmen. Og med Momondo kan det blive virkelighed. Rejs ud i verden med Momondo og bevar den gode klima-samvittighed.

12:45  

Bag om Den tynde blå linje
Bag om Den tynde blå linje Svensk dokumentar fra 2022. (Bakom Tunna blå linjen) Tag med bag kulisserne på den populære svenske politiserie 'Den tynde blå linje' om en håndfuld helt almindelige politifolk i Malmø. Vi er med i hele processen fra manuskriptarbejde til indspilningen af seriens anden sæson. Vi møder skuespillere, instruktører og manusforfattere, som alle har hver sin tolkning af, hvorfor serien er blevet et stort hit - og solgt til hele 21 forskellige lande.

12:45  

Adnan og de grønne løgne (3:6) Kongen i lorteland
Adnan og de grønne løgne (3:6) Kongen i lorteland Hvis man skal være den bedste til noget, så må man kæmpe for det? NEJ! For ifølge BMW skal man bare sammenligne sig med de dårlige, så kan man være bedst.

12:45  

Bonderøven - Maling
Bonderøven - Maling Et kort udklip - hvor Bonderøven laver sin egen røde maling til hønsehuset..

13:00  

Danmarks bedste portrætmaler (4:6)
Danmarks bedste portrætmaler (4:6) I dag besøger vi det historiske Rosenborg Slot, hvor de fem tilbageværende kunstnere skal portrættere Lars Løkke Rasmussen og Stephanie Surrugue - med det benspænd, at de skal inddrage kul, som et nyt materiale i deres værker.

13:05  

Danmarks bedste portrætmaler (5:6)
Danmarks bedste portrætmaler (5:6) Det er semifinale i Danmarks bedste portrætmaler, og der er kun fire kunsterne tilbage i konkurrencen. Siden sidste uge har de været på workshop hos den anerkendte kunstner John Kørner. Hans råd får de brug for, når de i dag på Viborg Kunsthal skal portrættere modellerne Lina Rafn og Søren Østergaard med komposition for øje.

14:00  

Verdensmestrene vender hjem - Danmark fejrer guld
Verdensmestrene vender hjem - Danmark fejrer guld Hele Danmark jubler over de danske håndboldherrer, der for tredje gang i træk har vundet VM-guld. Josefine Høgh og Kåre Quist følger guldvinderne hele vejen fra Stockholm til stor fejring på Rådhuspladsen i København sammen med tusindvis af rød-hvide fans. Med i studiet på Rådhuspladsen er også de to tidligere landsholdsprofiler Lars Krogh Jeppesen og Klavs Bruun Jørgensen.

14:05  

Hammerslag 2019 - Samsø, et alternativ til fastlandet
Hammerslag 2019 - Samsø, et alternativ til fastlandet Hammerslag er i aften sejlet en tur til Samsø, hvor hold øst og vest skal forsøge at ramme plet, når der skal gættes priser på tre forskellige boliger. Vi starter i Nordby, hvor vi skal se en farverig murermester villa med tilhørende is-butik. Herefter går turen til hyggelige Brundby, hvor der skal gættes pris på et renoveret landsbyhus. Og så slutter vi af i Pillemark med et bindingsværkshus med originale detaljer og stil. Vært: Christian Degn

14:05  

Hammerslag 2019 - Huse med hest
Hammerslag 2019 - Huse med hest For nogle er det drømmen at have en hest, og for nogle er drømmen at have et hus med plads til hest. Men hvad skal det så koste? Det finder vi ud af i aften, når Hold Øst og Vest skal gætte boligpriser i det Nordvest-sjællandske. Vi starter i Sundbylille, som er stedet, hvis man er til heste. Her skal der sættes pris på en flot renoveret villa med mange fine detaljer. Herefter går turen til Fredensborg, hvor der skal gættes pris på et hus med en kæmpestor grund på 5,3 hektar jord. Og så slutter vi i Hillerød med et træhus fra 2007 med plads til heste, og så følger der både pool og spa med i prisen. Vært: Christian Degn.

14:50  

Kender du typen? 2016 (4)
Kender du typen? 2016 (4) Hvilken kendt dansker er så glad for sin hund, at han forkæler den med hundeparfume fra Japan? Og hvorfor er der intet kød i køleskabet? Det er livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup draget til Herning for at opklare. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Ditlev Monrad - genial og gal?
Ditlev Monrad - genial og gal? Han gav os grundloven, men amputerede vores rige. Han var et åndeligt fyrtårn - og en martret sjæl. Altid i tvivl. Takket være Ditlev Monrad fik vi demokrati, men lever i et lilleputland. Der er næppe nogen politiker fra 1800 tallet, der så ofte har været genstand for fortolkninger, diskussioner, kritik - på grænsen til had. Senest i kølvandet på Ole Bornedals serie '1864'. DR K tegner et portræt af politikeren, biskoppen, kunstsamleren, der den dag i dag sætter sindene i kog og måske har mere at sige os danskere anno 2014, end vi tror. Tilrettelæggelse Liv Thomsen og Charlotte Lønstrup

12:45  

Store danske Videnskabsfolk: Inge Lehmann
Store danske Videnskabsfolk: Inge Lehmann Seismologen Inge Lehmann er Danmarks ukendte verdensstjerne. Hun opdagede, at jorden har en fast indre kerne og opnåede berømmelse i udlandet. Hendes arbejde kom også til at spille en rolle under den kolde krigs atomvåbenkapløb. Johan Olsen fra bandet Magtens Korridorer fortæller den fascinerende historie. Hans hjerte brænder for naturvidenskaben og når han ikke står på scenen arbejder han selv som biologisk forsker.

14:10  

Lyst til luksus (1:5)
Lyst til luksus (1:5) Dansk reportage fra 2017 Efter finanskrisens nøjsomhed ser vi igen luksusmarkører som velour, guld, kagekunst og synlige logoer overalt. Men hvad er luksus? Og hvorfor har vi brug for luksus? I 'Lyst til luksus' undersøger DR K-vært Chris Pedersen sammenhængen mellem magt, forbrugsvaner og sociale dynamikker og gør os klogere på, hvordan forbrug, begær og luksus hænger sammen. Vi møder luksuselskere med hang til champagne og dyre tasker, amatørkokke med fine fornemmelser, russiske jetsettere og en Michelinkok. Sendt første gang 26.10.2017

14:40  

Ekstreme togrejser V (2:4)
Ekstreme togrejser V (2:4) Britisk rejseserie fra 2018. (Chris Tarrant's Extreme Railways) Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne med tog, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især hvor anlæggelsen af jernbanen har spillet en vigtig rolle i deres historie. På en 1.600 kilometer lang tur gennem Spanien fra syd til nord, prøver Chris at finde ud af, hvordan de spanske jernbaner har kunnet udvikle sig fra Europas mest tilbagestående transportsystem til et af de mest avancerede.

TVR

12:00  

Vilde venner II (1)
Vilde venner II (1) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Sigurd og Alma, der har vagten i klubhuset. De skal indrette et skønt hjem til fire hjemløse ællinger, tælle marsvin på Øresund og sætte en gruppe vildænder fri ved en sø.

12:20  

Sovedyr på eventyr II (3) - Bamsis lyserøde historie
Sovedyr på eventyr II (3) - Bamsis lyserøde historie Rosa besøger Salma, der går til judo og har et sovedyr der hedder Bamsi. Bamsi går kun i lyserødt tøj, spiser lyserød mad og har lyserød sminke på. Så i eventyret bliver Bamsi til en prinsesse, der inviterer sin familie til lyserød fødselsdagsfest. Da en usynlig drilledrage spolerer festen og stjæler den gamle kejsers stok, drager Bamsis storebror ud for at fange dragen. Han er nemlig judomester og mener, at han sagtens kan fange dragen alene. Men Bamsi bevæbner sig med sin lyserøde sminke og sniger sig med på dragejagt.

12:35  

Ramajetterne II (10)
Ramajetterne II (10) Panikken spreder sig i Ramasjang Lufthavnen. Der er ingen fly i luften, ingen kufferter i bagagekælderen og Sus har ikke været på vingerne i tre dage. Ender lufthavnen med at lukke?!

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! I den anden kvartfinale skal de skrækkelige, levende døde fra Splatterne kæmpe imod de brillebærende Computernørder, der har fået et wildcard for bedste holdånd. Der bliver fart over feltet, når de to hold drøner ned ad striben, ud på Specialbanen foran 15.000 mennesker, og endelig rundt på Ramasjang Ringen. Holdene kæmper om en plads i semifinalen.

13:30  

Heino fikser alt - Sangen (13)
Heino fikser alt - Sangen (13) Anna's storesøster skal konfirmeres, og Anna vil gerne lave en sang til hende. Derfor har hun ringet til Heino, så han kan hjælpe hende, og som det jo er med en god sang, ender Heino med at blive helt rørt.

13:40  

Monster Buster
Monster Buster Magnus er rigtigt træt af det dumme fantasi-monster med grønt og slimet tøj, der gør ham bange i sengen. Heldigvis kommer MonsterBuster Mille og hjælper ham med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (25)
Superhelten Sprinter Galore (25) Bakkeby er stået op til en frygtelig larm; der er nemlig ikke kun én men TO skurke på spil, som kæmper om magten - DiktaThor og Cleopatra. Sprinter får sin sag for med både at redde byen og med at skabe fred mellem de to skurke, som viser sig at være intet mindre end bror og søster!

13:56  

Superhelten Sprinter Galore (26)
Superhelten Sprinter Galore (26) Bum har udtænkt sin hidtil største plan, og det kræver ikke alene en superhelt, men også at både venner og fjender går sammen, hvis Bhilkha skal reddes ...

14:05  

Oda Omvendt II (6)
Oda Omvendt II (6) Oda Omvendt smider Balder ud hjemmefra - så nu må han sove nede i børnehaven. Balder bliver sur på Stine over, at hun laver papmaché i mere end 30 sekunder, og da Stines fædre slet ikke vil lytte til Balders snak om tidseffektivisering, hurtig-zapper Balder dem. Oda Omvendt laver en tidslomme med børnetid til Stine og hendes fædre - men Balder står klar med hurtig-zapperen.

14:15  

Onkel Rejes fede sommerferie (11)
Onkel Rejes fede sommerferie (11) Krølle har fødselsdag og bliver fejret til den helt store guldmedalje. Der er både flødebollekonkurrence, ballonklovn og dans, men da Skidrik finder ud af at Didrik også er inviteret, mener han at det skal udnyttes. For nu har de chancen for endelig at tilintetgøre Onkel Reje.

14:30  

Motor Mille på cirkustur (3)
Motor Mille på cirkustur (3) Motor Mille elsker fart, hestekræfter og seje tricks. Men hos Cirkus Mascot handler det ikke om at køre motorcykel, men om at kunne dressere grise i manegen.

14:44  

Stop! (2)
Stop! (2) Klaras far har bagt nogle virkelig gode boller til hendes navnedag. Klara vil gerne spise dem med det samme, men far siger, hun må vente til i morgen. Hvis bare Klara kunne gøre, så det blev i morgen nu...

14:45  

Quizdyrene II (3) - Karpen Diem
Quizdyrene II (3) - Karpen Diem Hvad ved dyrene om andre dyr? Denne gang er det en karpe ved navn Diem, der får chancen for at vinde en flot præmie. Men først skal han svare på fem spørgsmål, der handler om kattedyr. Diem er en klog fisk med en stor viden. Men undervejs får han alligevel brug for hjælp og bruger derfor sin livline til at ringe til sin gamle læremester, dragefisken Wasabi. Spørgsmålet er om Diems viden og Wasabis hjælp er nok til at få alle fem point?

14:57  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Forskellige dinosaurer havde forskellige slags tænder. Nogle var stumpe andre skarpe. Den mest skræmmende mund af dem alle tilhørte ikke en dinosaur. Men til et havkrybdyr. Som? Ja, for at finde ud af det og meget mere fakta, bliver du nødt til at se Dinolaboratoriet!

DR1

15:35  

Kriminalkommissær Barnaby XII: Bristen (4)
Kriminalkommissær Barnaby XII: Bristen (4) Engelsk krimiserie fra 2009. (Midsomer Murders) "Bristen". Midsomers sportsvognsentusiaster og medlemmerne af den lokale cykelklub er ikke de bedste venner. Cyklisterne mener, at bilisterne kører hensynsløst. Måske er det derfor, at en ukendt gerningsmand er begyndt at overhælde områdets sportsvogne med lim og maling? Mens Barnaby leder efter den skyldige, bliver en cyklist dræbt af en flugtbilist. Skyldes det den verserende strid? Eller er der et helt andet motiv for forbrydelsen? Barnaby: John Nettles. Jones: Jason Hughes. Joyce: Jane Wymark. Instruktion: Richard Holthouse.

17:10  

Landsbyhospitalet (20)
Landsbyhospitalet (20) Engelsk dramaserie. (The Royal) Pokalfinalen i fodbold nærmer sig, men mr. Harper forbyder patienterne at se kampen, da den bliver sendt uden for normal tv-tid. Heldigvis er Ken som altid mand for en utraditionel løsning. Samtidig bliver dr. Ormerod kaldt ud for at hjælpe en gruppe fossil-samlere, der er styrtet ned fra en klippeskrænt - mens en dramatisk gidselaffære udspiller sig på en af hospitalets operationsstuer.

17:10  

Landsbyhospitalet (21)
Landsbyhospitalet (21) Engelsk dramaserie. (The Royal) Spåkonen fra det lokale tivoli bliver indlagt på det lille hospital The Royal i 60ernes Nordengland, og staben benytter lejligheden til at høre lidt om deres fremtid. Samtidig får en karruselulykke alvorlige følger, mens psykologen dr. Klein forsøger at komme til bunds i en usædvanlig voldssag.

17:55  

Fra yt til nyt
Fra yt til nyt Det er ren genbrugsmagi i Fra yt til nyt, når gamle ting får nyt liv. Alt kan lade sig gøre, når bare man har en god ide. Indretningsarkitekten Gitte Lacarriere skal på genbrugstogt i den lokale genbrugsbutik. Hun er på udkig efter ting, der kan bruges til et nyt lampeprojekt. På Fyn har Bed and Breakfast-indehaver Maria Dalum store planer med nogle gamle gulvbrædder. Og brugte cykler får nyt liv, når Buddha Bikes i København skal forvandle gamle reservedele til en ny cykel.

DR2

15:25  

Ekstreme togrejser V (3:4)
Ekstreme togrejser V (3:4) Britisk rejseserie fra 2018. (Chris Tarrant's Extreme Railways) Den erfarne globetrotter Chris Tarrant elsker at udforske fjerne egne med tog, møde nye mennesker og stifte bekendtskab med nye kulturer, især hvor anlæggelsen af jernbanen har spillet en vigtig rolle i deres historie. Ukraine er bedst kendt for borgerkrig, en atomkraftulykke, russisk undertrykkelse og kålsuppe. Men der er også mere end 20.000 kilometer godt slidt og udtjent jernbane, der skriger på at blive udforsket. Så det gør Chris.

16:10  

Jagten på kærlighedssvindleren (1:4)
Jagten på kærlighedssvindleren (1:4) Richard Smith Scott har i årevis indledt kærlighedsforhold til kvinder, hvorefter han svindler dem både følelsesmæssigt og økonomisk. Da han møder den enlige mor, Tracy, påstår han, at han er en succesfuld forretningsmand. De bliver hurtigt forlovede, men Tracys døtre bliver mistænksomme og beslutter sig for at gøre noget. Amerikansk dokumentar fra 2020. (Love Fraud)

17:25  

Store danske videnskabsfolk: Peter W. Lund
Store danske videnskabsfolk: Peter W. Lund Naturforskeren Peter W. Lund er berømt for sin opdagelse af sabeltigeren, kæmpedovendyr og andre eksotiske fortidsdyr i brasilianske kalkstenshuler. Han fandt også de første fossiler af fortidsmennesker, som i dag er centrale for forståelsen af menneskets udbredelse på jorden. Johan Olsen fra bandet Magtens Korridorer fortæller den fascinerende historie. Hans hjerte brænder for naturvidenskab, og når han ikke står på scenen, arbejder han selv som forsker i biokemi.

17:55  

Danmarks hemmelige forsvar (1:4)
Danmarks hemmelige forsvar (1:4) De kastede atombomber over Rusland, sprængte Storstrømsbroen i luften og sendte politi og militær mod strejkende arbejdere i Esbjerg. Alt imens sad de selv isoleret fra omverdenen i en atomsikret bunker i Jylland 60 meter under jorden. Under den kolde krig i 80'erne deltog danske topembedsmænd i tophemmelige, realistiske krigsspil, der strakte sig over to uger og hver gang endte i atomkrig. De udgjorde toppen af en omfattende skyggeverden under den kolde krig, som kun få mennesker kendte til. En verden af hemmelige bunkers, underjordiske hospitaler, detaljerede planer og realistiske øvelser hvor tusinder af danskere - fra frivillige til topembedsmænd - helt frem til Murens fald i 1989 gjorde landet klar til krig Tilrettelæggelse: Ole Retsbo.

TVR

15:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon III
Simon III

16:06  

Simon III
Simon III

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder den frejdige fugleflok + Vovserne redder et sæbekasseløb

17:00  

Rosa fra Rouladegade (4)
Rosa fra Rouladegade (4) Rosa bor i et hjemmebagt kagehus i Rouladegade. Hver uge får hun besøg af et barn, som vil overraske en bedsteforælder med en ganske særlig kage. De forklæder sig og tager på spion-mission hos bedste, for at finde ud af hvordan kagen skal smage og se ud. Og så skal der bages!

17:30  

Sofus (4)
Sofus (4) Sofus lander hos Tvillingerne, der bor i Honduras. Tvillingerne vil gerne spille med kugler, men pigen taber hele tiden og bliver ked af det. I stedet tager tvillingerne Sofus med på marked, og Sofus laver 'Sofussjov' med bananer, så de ikke kan andet end at grine. Dagen ender med bøn og en gave fra tvillingerne til Sofus.

17:45  

Alma flytter på landet (4)
Alma flytter på landet (4) Kan Alma finde nye venner i den nye børnehave, selvom hun er genert?

17:56  

John Dillermand (13)
John Dillermand (13) John elsker at køre bus, men det gør dilleren desværre også. Den ser sit snit til at styre bussen, og snart er hele byen viklet ind i Johns diller.

DR1

18:50  

TV AVISEN
TV AVISEN Statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har i dag været i Ukraine. Her har de blandt andet besøgt byen Mykolajiv, som Danmark har sagt ja til at være med til at genopbygge.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet Danmark slog Frankrig, og dermed er de danske håndboldherrer verdensmestre for tredje gang i træk. I aften ser vi tilbage på en vild slutrunde og på den store hyldest i dag på bl.a. Rådhuspladsen, når vi taler med nogle af de mennesker, der har været tæt på de danske stjerner. Både på sidelinjen og på lægterne. Aftenens værter er Kristian Ring-Hansen Holt og Nola Grace Gaardmand. DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Hammerslag 2021 - Funky fabrikker
Hammerslag 2021 - Funky fabrikker Betongulve, newyorkerstil og industrielle detaljer bliver der rigeligt af, når vi i denne uges Hammerslag skal se på funky fabrikker. Mira Lie Nielsen og Christian Torp skal kæmpe mod Kristine Virén og Lars Lyng, når prisen skal gættes på to ombyggede fabrikker. Først går turen til en prominent adresse i Hellerup, hvor vi skal se et totalrenoveret byhus, der engang var byens sodavandsfabrik. De rå industrielle detaljer fortsætter, når vært, Tina Müller, byder indenfor i en ombygget limfabrik i et tidligere industrikvarter på Amager.

20:00  

Matadorerne (4:4) - Regnskabets time
Matadorerne (4:4) - Regnskabets time Efter Isaks død indtager sønnen Emil direktørstolen. Det står hurtigt klart for alle, at æblet er faldet langt fra stammen. Hvor Isak var forsigtig og tilbagetrukken, er Emil risikovillig og lever et liv på første klasse med smarte biler, pelse og dyr kunst. Og det går strygende. Under Emils ledelse vokser Landmandsbanken til Skandinaviens største - og alle er imponeret af hans tæft for forretning. Ikke mindst H. N. Andersen, som tjener godt på forretningerne med banken. Men Emil begår en skæbnesvanger fejl, da han en dag sætter sig op mod sin gamle protektor.

20:30  

Dansk humors bedste
Dansk humors bedste Ulf Pilgaard, Signe Molde, Mia Lyhne og en lang række andre danske komikere ser nærmere på nogle af dansk komiks største hits og bedste tricks. Martin Brygmann fortæller om at stå nøgen foran et stort publikum efter at være ramt af magisk forstenerstøv, P3's satirehold ser nærmere på, hvilke danskere der har ondt i røven, og der er gensyn med Kongerigets lesbiske powerpar, Bonnie og Connie.

DR2

18:35  

Danmarks hemmelige forsvar (2:4)
Danmarks hemmelige forsvar (2:4) De skulle kæmpe til sidste patron for at Sovjetunionen aldrig ville kunne sætte det røde flag på toppen af Christiansborg, de skulle klare sig gennem atomangreb og gasangreb med regnslag og gasmasker som eneste beskyttelse - og de var klar til at se stort på ordrer og kæmpe som taliban, hvis den danske regering gav op. Op gennem den kolde krigs sidste del i 1970'erne og 80'erne havde hjemmeværnet omfattende og hemmelige planer for at forsvare Danmark mod angreb fra Warszawa-pagten. De var en del af en omfattende skyggeverden, som kun få havde kendskab til under den kolde krig. En verden af hemmelige bunkers, underjordiske hospitaler, detaljerede planer og realistiske øvelser, hvor tusinder af danskere - fra topembedsmænd til frivillige - helt frem til murens fald i 1989 gjorde landet klar til krig. Tilrettelæggelse: Claus Pilehave.

19:15  

Verdens smukkeste togrejser - Sri Lanka
Verdens smukkeste togrejser - Sri Lanka Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Colombo til Ella. Denne gang tøffer vi ud på en betagende rejse på en af verdens bedst bevarede victorianske jernbaner. En rejse, der fører os gennem bjerge, forbi store vandfald og endeløse temarker - og det ingeniørmæssige vidunder: jernbanebroen Nine Arch Bridge. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs jernbanen.

19:15  

Verdens smukkeste togrejser - Skotland
Verdens smukkeste togrejser - Skotland Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra Iverness til Edinburgh. Denne gang tager vi ud på en fantastisk togrejse gennem Skotlands højland. En rejse, der bringer os gennem nogle af verdens smukkeste landskaber, forbi gamle slotte og borgruiner, rundt om Culloden og ind i Cairngorms Nationalparken. På vejen møder vi de mennesker, der bor og arbejder langs denne særegne jernbane.

19:55  

Filmperler: Kunsten at græde i kor
Filmperler: Kunsten at græde i kor Prisbelønnet dansk film fra 2007. Filmatisering af Erling Jepsens roman sat i Sønderjylland i begyndelsen af 70'erne. Livet er ikke let for den 11-årige Allan, der påtager sig ansvaret for at holde sammen på sin familie og en medlidenhedstyranniske far. Moren har givet op, søsteren er sygnet hen og storebroren er flyttet til Sønderborg. Allan føler, at alt hviler på ham. Farens eneste opmuntring er, når han kan bruge sine talegaver til at holde begravelsestaler for lillebyens troende. Der er bare ikke begravelser nok til at holde fars humør oppe og uden skelen til almindelig moral, må Allan hjælpe lidt til. Medvirkende: Allan: Jannik Lorenzen. Far: Jesper Asholt. Mor: Hanne Hedelund. Sanne: Julie Kolbeck. Budde: Bjarne Henriksen. m.fl. Manuskript: Bo hr. Hansen. Instruktør: Peter Schønau Fog. Fotograf: Harald Paalgaard. Scenograf: Søren Krag Sørensen. Musik: Karsten Fundal. Produktion: Final Cut Productions i samarbejde med bl.a. DR.

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Dan Danny McFælde fanger en silverback gorilla, bliver Emma nødt til at lære at styre sin vrede for at kunne hjælpe sit team med at redde den.

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:45  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Svampebob Firkant VIII - jul
Svampebob Firkant VIII - jul

19:25  

Bedst & Bedster
Bedst & Bedster Bedstebys Diamanter spiller mod Storebys Orkaner. Bedst er opsat på, at analysere kampen så Diamanterne vinder og Bedster forbereder lækkerier imens hun glæder sig til at se kampen hos Stener. Bedster tager afsted uden sin bror, men vent lidt! Hun glemte at tage pizzaen ud af ovnen og Bedst har barrikaderet sig for at undgå larmen, så hun kan ikke komme i kontakt med ham. Bedst er klinet til kampen, så den eneste måde at få hans opmærksomhed, er ved at blive en del af den.

19:35  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN De danske håndboldherrer blev hyldet af tusinder af fans på Rådhuspladsen i København. Med sejren i Sverige i aftes vandt de deres tredje verdensmesterskab i træk.

21:30  

Danske mord - Liget i tønden
Danske mord - Liget i tønden Den 7. januar 1890 forsvinder Johan Meyer i København og politiet frygter der ligger en forbrydelse bag. En overbetjent fra det nyoprettede kriminalpoliti mistænker en sæbefabrikant fra byens fineste kredse for at stå bag. Fabrikanten flygter, men det lykkes overbetjenten at finde ham og sagen udvikler sig til en af Danmarks mest kringlede og bizarre mordgåder. Liget dukker op i en tønde i New York og motivet skal måske findes i tidens litterære og nihilistiske strømninger.

22:15  

Intruder (3:4)
Intruder (3:4) Britisk thrillerserie fra 2021. Sam er ved at gå op i limningen. Hvad skal de stille op med Angela? Bailey nærmer sig et gennembrud, men hendes chefer er ikke ligefrem imødekommende. Rebecca kommer i tanke om en traumatisk hændelse, som kan give hende styrke til at tage sagen i egen hånd.

23:00  

Intruder (4:4)
Intruder (4:4) Britisk thrillerserie fra 2021. Rebecca og Sam lægger en flugtplan, i fald politiet for alvor sporer sig ind på dem. Bailey er tæt på at finde 'den rygende pistol'. Men der er ingen hjælp at hente fra hendes chefer, så hun må se ondskaben i øjnene helt alene.

23:45  

Gift ved første blik USA XIV (17:26)
Gift ved første blik USA XIV (17:26) Der er kun to uger til beslutningsdagen. De fire par tager på en sidste romantisk getaway. Men på trods af sjove oplevelser, er alt ikke lige morsomt.

DR2

21:45  

På skuldrene af Bohr (4:6)
På skuldrene af Bohr (4:6) På et universitet i Danmark arbejder et hold forskere på at lave en helt ny type supercomputer, der bygger på noget helt uforståeligt: At dens allermindste dele både er der, og ikke er der på samme tid. Dansk videnskabsserie fra 2022 om kvantefysikkens uforklarligheder, som tager udgangspunkt i de ideer og tanker den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.

22:25  

Riget II (1:4)
Riget II (1:4) Spøgelseshistorie af Lars von Trier fra 1997. Alt er ved det gamle på Riget - stort set. Moesgaard har dog måttet erkende, at Operation Morgenluft ikke blev en succes. Helmer er vendt tilbage fra Haiti med en flaske zombiegift, som er tiltænkt Krogshøj. Judith har født et monsterbarn - og både hun og barnet har overlevet den svære fødsel. Da fru Drusse skal forlade hospitalet, bliver hun påkørt af en ambulance. Dødeligt kvæstet starter hun sin rejse mod det ukendte. Medvirkende: Ernst Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Ghita Nørby, m.fl. Instruktion: Lars von Trier og Morten Arnfred.

23:30  

Jagten på en voldtægtsforbryder
Jagten på en voldtægtsforbryder Britisk dokumentarserie fra 2020. (Crime and Punishment) Da Trish vil forlade sin mand, går han amok. Han slår hende, binder hende fast til sengen og voldtager hende i fire timer. Trish slipper fri og ringer med det samme til politiet. Anmeldelser af voldtægt er rekordhøjt i Storbritannien. Til trods for dette er det vanskeligt for anklagemyndigheden at få domsfældelse i Trishs og andre sager, da de ofte ender i ord mod ord.

TVR
DR1

01:10  

Kriminalkommissær Barnaby XII: Den sorte bog (2)
Kriminalkommissær Barnaby XII: Den sorte bog (2) Engelsk krimiserie fra 2009. (Midsomer Murders) "Den sorte bog". Et hidtil ukendt maleri af den højtskattede lokale kunstner Henry Hodgson er pludselig dukket op. Maleriet bliver solgt på en auktion under stor ståhej, men der stopper historien ikke. For Hodgsons malerier er i så høj kurs, at nogen tilsyneladende er parat til at begå mord for at få fingre i dem. Og snart må Barnaby og Jones atter i arbejdstøjet. Barnaby: John Nettles. Jones: Jason Hughes. Patricia Blackshaw: Sarah Badel. Instruktion: Peter Smith.

02:45  

Antikkrejlerne XVI (5)
Antikkrejlerne XVI (5) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Antiques Road Trip) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

03:30  

Hvis vægge kunne tale (2:8)
Hvis vægge kunne tale (2:8) Svensk reportageserie fra 2017. (Det sitter i väggarna) I Skåne ligger der et gammelt hus med stråtag, og det siges, at en skuespiller er født der. Historiker Christopher O'Regan går i gang med at finde ud af, om det rygte er sandt, mens bygningskonservator Erika Åberg får en del arbejde med stråtaget.

DR2

00:15  

Vores uendelige univers (1:5)
Vores uendelige univers (1:5) BBC-dokumentarserie fra 2022. (The Universe) Solen er centrum i Solsystemet. En glødende varm kugle, der er uundværlig for livet på vores planet. Vi har brugt årtusinder på at studere den langvejs fra, men først nu, ved hjælp af den varmeresistente parker-solsonde, kan vi komme tæt nok på til at afsløre dens hemmeligheder. Hvorfor er det lige nær dén stjerne, at der er opstået liv?

01:10  

I heroinens spor (1:5)
I heroinens spor (1:5) Amerikansk dokumentarserie fra 2018. (The Trade) USA er ramt af en stofepidemi. Hvert år dør over 50.000 mennesker af heroin eller opiater, og dødstallet stiger blandt alle racer og aldersgrupper. Denne serie følger en række mennesker, der alle er berørt af og involveret i opioid-krisen - fra narkokartellerne, politiet, pusherne og til misbrugerne.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, NRSNEDE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0130223113